Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Dry needling voor paarden

Voor behandeling en begeleiding van spierproblemen

bij paarden

Over mij:

Ik ben Renee Provily en ik ben begonnen met het geven van (sport)massages(humaan) in 1999, daar naast studeerde ik fysiotherapie aan de Hogeschool voor fysiotherapie Thim van der Laan te Utrecht, welke ik heb afgerond in 2004.

In 2009 en 2010 heb ik diverse cursussen gevolgd over triggerpoints en het behandelen van myofasciale pijn..

Gedreven door mijn passie voor paarden ben ik in 2011 in contact gekomen met Andrea Sachinger en heb ik bij haar de opleiding dry needling voor paarden gevolgd.

Ik ben in diverse praktijken werkzaam geweest als fysiotherapeut en ben vooral ook werkzaam als preventief werkende fysiotherapeut in het bedrijfsleven waar ik massages geef , mensen adviseeren en behandel ter voorkoming en genezing van werkgerelateerde fysieke klachten.

Tijdens mijn werk ben ik gegrepen door de invloed van omgevingsfactoren(stress, werkhouding, manier van zitten, lopen, bewegen etc.)op het ontstaan en/of instand houden van klachten.

En vooral ook door de, naar mijn mening, enorme rol die spieren hierbij spelen.

Steeds weer ervaar ik dat slecht functionerende, overbelaste, strakke

spieren verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken en in stand houden van klachten in het houdings en bewegings apparaat.

Deze klachten hebben het gevolg dat een mens en of dier minder functioneerd en minder kan presteren.

Ik richt mij in mijn werk daarom vooral op het in kaart brengen en optimaliseren van de omgevings factoren en op het behandelen en losmaken van deze spieren.

Ik ben van mening dat wat hierin voor mensen geld zeker ook voor paarden geldt; paarden kunnen niet optimaal functioneren wanneer zij in hun beweging belemmert worden door vastzittende, slecht functionerende, pijnlijke spieren.

Dankzij de dry needling voor paarden kan ik alles wat ik bij mensen geleerd en ervaren heb combineren met mijn ervaring met paarden en nu toepassen bij de behandeling van paarden.