Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Dry needling voor paarden

Voor behandeling en begeleiding van spierproblemen

bij paarden

Wat is dry needling?

Dry needling voor paarden is een specialisatie van de fysiotherapeut, die zich richt op de behandeling van klachten in het houdings- en bewegingsapparaat van het paard, door middel van het gericht prikken van een naald binnen een spier. Hierdoor worden spierverhardingen (de myofasciale triggerpoints) ontspannen.

Een triggerpoint is een pijnlijke plek in een spier die naast lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand kan veroorzaken (referred pain).

lokaties triggerpoints paard

lokaties triggerpoints paard

Diverse mogelijke lokaties van triggerpoints bij het paard die myofasciale pijn kunnen veroorzaken

Een actief triggerpoint met de daarbij behorende referred pain veroorzaakt een dysfunctie van de spier waardoor pijn, stijfheid, bewegingsbeperking, verminderde kracht van de spier en pijnontwijkend gedrag kunnen ontstaan.

Dit kan als gevolg hebben dat het paard niet lekker kan bewegen, rijtechnische problemen ontwikkeld of soms zelfs helemaal niet meer wil lopen.

Paarden dry needling is een uiterst effectieve methode voor de behandeling van spierblessures bij paarden, die door het aanprikken van de trigger points in staat is om direct voor ontspanning te zorgen in de hele spier groep zodat het paard weer vrij kan bewegen.

Dry needling voor mensen is ontwikkeld in Amerika en krijgt sinds enkele jaren steeds meer bekendheid in Nederland als specialisatie binnen de fysiotherapie.

Andrea Sachinger heeft in Nederland de dry needling bij paarden volgens de methode Sachinger ontwikkeld, deze methode wordt met zeer goede resultaten toegepast bij paarden.